Mi a hiba a kenyeremmel?

Mit tapasztal? 1. A kenyér túlságosan megkel 2. A kenyér nem kel meg v. nem eléggé kel meg 3. A tészta nagyon megkel és túlfolyik a tartályon 4. A kenyér összeesett
Mi lehet az oka? 1.1 Túl sok a liszt vagy túl kevés só

2.1 A folyadék túl forró

2.2 Túl sok v. túl kevés folyadék

2.3 Túl kevés cukor

2.4 Régi a liszt

3.1 A nagyon lágy víz jobban megerjeszti az élesztõt

3.2 Túl sok tej befolyásolja az élesztõ erejédését (ha víz helyett ezt használunk)
4.1 A kenyér térfogata nagyobb a formánál ezért összeesett

4.2 Túl korai v. gyors élesztõ erejedés a meleg víz, meleg sütõkamra, nagy nedvesség miatt
Mit tapasztal? 5. A sütés után bemélyedés van a kenyéren 6. Súlyos, csomós a szerkezet 7. A kenyér közepe nem sült át 8. Nyitott durva v. lyukacsos szerkezet
Mi lehet az oka? 5.1 Túl sok folyadék 6.1 Túl sok liszt vagy kevés folyadék

6.2 Kevés cukor

6.3 Sok mag

6.4 Régi a liszt
7.1 Sok v. kevés folyadék

7.2 Nagy nedvesség
8.1 Sok víz

8.2 Nincs benne só

8.3 Nagy nedvességtartalom v. túl a meleg víz
Mit tapasztal? 9. Gombaszerû nem átsült felület 10. A kenyérszeletek egyenetlenek v. összecsomósodnak 11. Lisztmaradványok a kenyérhéjon   
Mi lehet az oka?

9.1 A kenyér térfogata nagyobb, mint a forma

9.2 Kevés só

9.3 Sok cukor

10.1 A kenyér nem hûlt le egészen ( a gõz nem távozott el) 11.1 Dagasztásnál a liszt az oldalakról nem lett jól bedolgozva  

forrás: http://www.pasztoioko.com/hasznos_informaciok.php?item=5 Pásztói Malom

További Cikkek

  • Adalékanyagok a bioélelmiszerekben Az EU Ökorendelete a bioélelmiszerek esetében szűk határok közé szorítja az élelmiszer-adalékanyagok használatát. Az Európai Unióban engedélyezett több mint 300 adalékanyag közül csupán néhány használható fel ökológiai élelmiszerek előállításához ...
  • Mit jelent a biogazdálkodás? Mi az a bioélelmiszer? Bioélelmiszer: Olyan gazdálkodási rendszer terméke, amelyben tartózkodnak az ember által készített műtrágyák, növényvédő- és rovarirtó szerek, növekedésszabályozók és takarmány-kiegészítők alkalmazásától ...
  • Aki a Földet gyógyítja: Klári néni (dr. Mezei Ottóné) Klári néni a biodinamikus és a waldorf mozgalom egyik hazai megalapítója, a Biokultúra Egyesület alapító tagja, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület tiszteletbeli elnöke ...
  • Kertrégió A Bakony régióban elkezdett környezettudatos gazdálkodási normatíva dokumentumai...
  • A shii-take gomba 40% esszenciális aminosavat tartalmaz! Jelentékeny B1- és B2-vitamin bősége, valamint ergoszterin tartalma, amely a D-vitamin elő vitaminja. Különösen ajánlott vegetárius táplálkozás esetén ...
  • Mitől bio a biobor? A legfontosabb alapelvek a harmonikus állapot kialakítása, a korszerű előrejelzési módszerek alkalmazása, a megelőzés, valamint a biológiai védelem ...
  • A pecsétviaszgomba terápiás hatásai A pecsétviaszgomba egyik legnagyobb értéke immunrendszer-erősítő hatásában rejlik, amely közvetve, vagy közvetlenül egész szervezetre, annak egészségi állapotára hatással van. Ebből adódóan kiválóan felhasználható erőnléti állapot fenntartására, a betegség fellépésének megelőzésére ...